Rømme betydning
Ordet rømme kan have forskellige betydninger afhængigt af konteksten.1. Som navneord refererer rømme til en mejeriprodukt, der er lavet ved at tage fløden fra mælk og lade den gære. Det er en populær ingrediens i mange retter, herunder i desserter, saucer og som topping på kartoffelretter eller tacos.2. Som verbum kan rømme betyde at forlade et sted eller en situation i en fart eller i hemmelighed. Det kan for eksempel være at flygte fra en farlig situation eller at undgå noget på en snedig måde.Der er også andre betydninger af ordet, men det er de mest almindelige.
Eksempler på brug
- Køleskabet var tomt, så jeg måtte gå i butikken og købe rømme.
- Jeg brugte rømme som dip til mine grøntsagsstænger.
- I opskriften stod der, at jeg skulle tilsætte en skefuld rømme.
- Rømme er en vigtig ingrediens i mange mexicanske retter.
- Jeg elsker at bruge rømme som topping på min morgenmad.
- Katten spiste lidt rømme, som jeg havde tabt på gulvet.
- I min mors kartoffelsalat bruger hun altid rømme for at give den en cremet smag.
- Jeg forsøgte at lave en sund version af cheesecake ved at erstatte flødeost med rømme.
- Rømme er en god kilde til probiotika, som er gavnlige for fordøjelsen.
- På min pandekage havde jeg valgt at bruge rømme i stedet for sirup.
Synonymer
- Undslippe
- Forlade
- Gøre sig væk
- Smutte
- Løbe væk
Antonymer
- yoghurt
- sour cream
- cream
- creme fraiche
- sour milk
- buttermilk
- skyr
- quark
- fromage frais
- crème légère
Etymologi
Ordet rømme stammer fra det oldnordiske ord hrǫm, som betød et flydende stof. Ordet blev senere til hrøm på dansk, og betegnede oprindeligt den flødeagtige substans, der danner sig på overfladen af komælk, når den står stille og gærrer.Den etymologiske betydning af ordet afspejler derfor den naturlige proces, hvorved fløden adskilles fra mælken ved at blive rømmet eller fjernet fra resten af væsken. Ordet kan også relateres til den handling, hvorved man nænsomt skummer fløden af og skiller den fra mælken.I moderne betydning refererer ordet rømme primært til den cremede mælkeprodukt, der opnås ved at centrifugere fløden og separere den fra mælken. Rømme har en højere fedtprocent end mælk, og bliver ofte brugt som en ingrediens i madlavning og bagning, samt som dressing eller topping.
Andre populære ord: Kruk • Leverance • Hos • Kal. • Barm • Forpligtelser • Multiplicere • Raketvidenskab • Pryde • Klarinettist • Marginalisering • Sexet • Klampe • Analfabet • Lu • Nd • Redt • Rentefod • Opgave • Debriefing • Maritim • Synonymordbog • Venteliste • Magnitude • Avancer • Konsekvens • Anløb • Hasel • Paulun • Overvejelser • Nøjsom • Dobbeltmoral • Ildsjæl • Blufærdig • Karikere • Pirattaxa • Varmer • Barde • Expat • Troskyldig • Tu? • Dedikeret • Appel • Be • Ruinere • Skamfuld • Ut • Analogi • Slidt